Kinderboekenweek 2023

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek 'Bij mij thuis'. Zoals ieder schooljaar wordt deze week feestelijk geopend met een toneelstuk in de hal voor de hele school. Afgelopen maandag 2 oktober was het zover. Het prentenboek 'Kleine muis zoekt een huis' werd uitgespeeld door kinderen van de Albatros, samen met juffrouw Margriet en meester Theo.

Wat doet Kleine Muis als hij een grote appel vindt die niet in zijn huisje past? Hij gaat op zoek naar een nieuw muizenhuis! Hij komt allemaal huizen van verschillende dieren tegen. Lukt het om een huisje te vinden dat precies goed is voor Muis en de grote appel?

Bij elk dierenhuis beleefde muis een avontuur. Hij speelde brandweer met brandje blussen met de mollen. Hij gooide kroppen sla over met de konijnen. Met de dassen werd een kussengevecht gehouden. De grote beer wilde heel graag met muis tennissen. Beer was wel vriendelijk, maar kleine muis vond hem wel een beetje groot en spannend.

De spelers op het podium hadden veel plezier en waren trots op de voorstelling. Het publiek genoot van alles wat op het podium te zien was. 

Het was fijn om dit evenement samen met de hele school te beleven!


Terug
Media
  • Kinderboekenweek
  • foto 1
  • foto 2
  • foto 3
  • foto 4